5 tips om een product te verkopen

karel Bosma
karel Bosma
02/10/2022
582
Makelaar Roggel

Als je bijvoorbeeld een makelaar in Roggel bent is het belangrijk dat je klanten hebt. Als jij een product of dienst hebt, wil je dit natuurlijk verkopen. Als je dit niet doet, heb je geen inkomsten. Het is enorm lastig om je product of dienst te verkopen, maar hier ga ik je een aantal tips voor geven!

Verkoop aan mensen!

Als je een product of dienst verkoopt, verkoop je niet aan een organisatie of een bedrijf. Je verkoopt het aan mensen van vlees en bloed. Iedere persoon is uniek, dus het belangrijk dat je iedere potentiële koper op een persoonlijke manier moet benaderen. Maak dus geen standaard verkoopmail, maar probeer iedere mail zo persoonlijk mogelijk te maken! De deal wordt gegund door mensen binnen het bedrijf.

Verkoop jezelf

Je kunt pas aan mensen verkopen op het moment dat ze in jou geloven tijdens het verkoopgesprek. Zorg er dan ook voor dat ze je interessant gaan vinden. Als de mensen jou niet interessant vinden, is de kans groot dat ze je product of dienst ook niet interessant gaan vinden. Respecteer de koper en de koper zal jou ook gaan respecteren.

Werk aan je inlevingsvermogen

Zorg ook dat je jouw inlevingsvermogen ontwikkeld. Op het moment dat dit goed is, zul je sneller een band of een goede relatie krijgen met je koper. Het gaat nu even niet om jou, maar om je klant. Je zult hierdoor niet alleen succesvoller worden in het werven van klanten, maar ook in je klantenbinding

Verkopen is vooral goed luisteren

Een goede verkoper weet precies welke vragen hij moet stellen en wanneer hij dit moet doen. Train je vraagtechnieken en houd de regels over het stellen van vragen in gedachten: Wat? Waar? Wanneer? Welke? Waarom? Wie? En Hoe? Het is belangrijk dat je constant test of je de situatie nog begrijpt door vragen te stellen. Een succesvolle verkoper praat 20% van de tijd en luister de overige 80%.

Lees ook:  Chatbots en hun evolutie in de klantenservice

Verkoop niet alleen een product, maar ook de oplossing voor een probleem

Het is normaal dat je wilt dat je mensen je product kopen, maar je dient je potentiële koper wel eerst te overtuigen. Probeer erachter te komen wat nu echt de wens is voor je ideale koper en maak voor die groep een koppeling naar de voordelen van je product of dienst. Probeer niet alleen te kijken naar de features van het product, maar denk wat het product kan betekenen voor je klant en wat het hen oplevert.

Dit waren mijn 5 tips die je kunt gebruiken bij het verkopen van je dienst. Ik wens je geel veel succes hiermee!

Uitgelicht

Recent

Boy Weijgertse voor een groenere toekomst

Alles over Internet of Things (IoT)

Waarom iedere organisatie aan teambuilding moet doen

Tips om je personeel te motiveren

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings