3 tips voor goede akoestiek op het werk

karel Bosma
karel Bosma
21/01/2023
628
Fijne ruimte op het werk

Op de werkvloer is een goede akoestiek natuurlijk ontzettend belangrijk voor bijvoorbeeld zaken zoals een efficiënte werkomgeving. Met een goede akoestiek kun je gewoon veel fijner en rustiger werken. Daarnaast kan een slechte akoestiek zelfs leiden tot stress, afleiding en zelfs problemen aan het gehoor. Gelukkig hebben wij 3 tips voor jou waarmee jij de akoestiek op je werkplek kunt verbeteren.

Maak gebruik van akoestische panelen

De eerste tip die ik voor je heb, is om gebruik te maken van akoestische panelen. Ze zijn ontzettend eenvoudig om te plaatsen in een ruimte en daarnaast is het echt een effectieve manier om de akoestiek in je werkruimte te verbeteren. Akoestische panelen absorberen het geluid als het ware en draken zo bij aan het verminderen van galm en echo’s. Je kunt dit soort panelen in verschillende vormen en maten kopen, dus er zit altijd wel een bij die perfect past bij jouw werkplek.

Het voorkomen van harde oppervlakken

De tweede tip die ik voor je heb is om harde oppervlakken te voorkomen. Denk hierbij aan glazen wanden en betonnen vloeren. Deze reflecteren namelijk het geluid en leiden tot een slechte akoestiek. Door je vloer te laten egaliseren of gebruik te maken van gordijnen of tapijt kun je de harde oppervlakken verminderen waardoor de akoestiek wordt verbeterd.

Het vermijden van lawaai

Het klinkt misschien ontzettend logisch, maar een goede manier om de akoestiek te verbeteren, is om lawaai te vermijden. Dit kun je heel makkelijk doen door middel van het plaatsen van geluiddempende materialen rond gebieden die erg druk of rumoerig kunnen zijn. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen bij de printers. Daarnaast kun je ook nog een paar regels stellen voor bijvoorbeeld het afspelen van muziek of het maken van lawaai op de werkplek. Tenslotte kun je ook nog gebruik maken van koptelefoons om het lawaai te verminderen.

Lees ook:  De voordelen van een eigen kantoorpand

Zoals je hebt kunnen lezen is een goede akoestiek ontzettend belangrijk voor op een werkplek en kan een slechte akoestiek zelfs de productiviteit op het werk verminderen. Maak dus gebruik van deze drie eenvoudige tips en zorg voor een goede akoestiek op het werk.

Lees ook: Het belang van een juiste doelgroep bepaling en 5 tips om je eigen webshop te beginnen.

Uitgelicht

Recent

Chatbots en hun evolutie in de klantenservice

Brandveiligheid op kantoor

Tips om een keuken op kantoor in te richten

Tips voor jouw allereerste stage!

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings