Populaire auto's

karel Bosma
karel Bosma
03/04/2023
445
auto's

Bedrijf auto nodig? Er zijn zo veel verschillende auto's op de markt. Van de meeste merken zul je wel eens gehoord hebben, en ook het een en ander van weten. Maar hoe zijn de bedrijven nu eigenlijk ontstaan? In deze blog gaan we je in het kort de geschiedenis vertellen van een aantal merken.

Volkswagen

Tegenwoordig staat Volkswagen bekend om de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo. Maar vroeger stond dit Duits automerk bekend om hun Volkswagen Kever en de Volkswagen Transporter. Het merk Volkswagen behoort tot het internationaal concern genaamd Volkswagen AG. Tot deze groep behoren ook Audi, Seat, Cupra, Lamborghini, Porsche, Bentley, Bugatti en Ducati.

Wist je dat Volkswagen naast auto’s ook curryworsten produceert. In 2018 en 2019 werden er wereldwijd meer worsten geproduceerd dan auto’s.

BMW

BMW staat voor: Bayerische Motoren Werke. Dit is een Duits automerk wat auto’s en motorfietsen produceert. BMW produceert ook auto’s onder de naam Mini en Rolls-Royce. BMW werd opgericht in 1916 en kreeg toen een contract om motoren te bouwen voor Oostenrijk-Hongarije. BMW is echt groot geworden door de autosport. Dit vooral door het leveren van motoren aan raceteams en de samenwerkingen met de Formule 1 teams Williams en Sauber.

Wist je dat het logo van BMW een verwijzing is naar het wapen van Beieren? De kleuren van het logo slaan op de kleuren van de Duitse deelstaat Beieren.

auto's

Hyundai

Hyundai is een Zuid-Koreaans automerk. Dit behoort tot de Hyundai Motor Company samen met Kia. Dit autobedrijf werd in 1967 opgericht, en bracht in 1973 zijn eerste model uit. Dit was een auto met een lage prijs en een redelijke prijs. Vanaf 1983 kwam de productie van ander modellen pas echt op gang. En in 1998 volgde de overname van Kia.

Lees ook:  Tips om je klanttevredenheid te verhogen

Wist je dat Hyundai Koreaans is voor moderniteit?

Kia

Het Zuid-Koreaanse automerk Kia behoort tot de Hyundai Motor Company. In 1944 werkte Kia samen met Honda aan de productie van fietsen en motorfietsen. Rond de jaren zeventig is het automerk begonnen met het produceren van automobielen. Tegenwoordig zit de grootste afzetmarkt van Kia in De Verenigde Staten, en verkopen ze 50% meer elektrische voertuigen.

Wist je dat Kia ‘opkomende zon uit Azië’ betekent? Ki staat voor het opkomen van de nieuwe zon en de ‘a’ staat voor het continent Azië.

Audi

De auto’s van het merk Audi worden geproduceerd door de Duitse autofabrikant AUDI AG. Zoals eerder verteld is dit automerk onderdeel van Volkswagen AG. De oprichter van het automerk is August Horch, en het bedrijf is ook naar hem vernoemd. Horch betekent namelijk in het Latijn Audi. Het automerk heeft vele overwinningen gehaald bij de 24 uur van Le Mans en in de DTM (Deutsche Toerenwagen Meisterschaft) met hun eigen geproduceerde auto’s en als leverancier van motors voor andere automerken.

Wist je dat het logo van Audi geïnspireerd is door de Olympische Spelen? In 1936 zouden de Olympische Spelen eigenlijk naar Duitsland komen, en in die tijd werd Audi gefuseerd met drie andere bedrijven tot de Auto-Union. Het logo met de vier ringen symboliseert de samenwerking van de vier bedrijven.

auto's

Tesla

In 2003 werd het automerk Tesla opgericht. Een jaar later investeerde Elon Musk in het bedrijf. Tegenwoordig zijn er 4 verschillende Tesla’s op de markt. Je kunt kiezen voor een iets ruimer model of juist een sportief model. De auto’s passen bij iedere persoonlijke situatie. Alle vier de modellen zijn ook voorzien van een groot scherm en zijn natuurlijk elektrische aangedreven. Een Tesla kun je onderweg opladen aan snellaadpunten die speciaal zijn gemaakt voor het automerk. Zo weet je zeker dat je nergens stil komt te staan met een lege accu.

Lees ook:  5 stappen om een boodschap over te brengen aan je doelgroep

Wist je dat het Europese distributiecentrum voor Tesla in Tilburg is gevestigd? Sinds 2013 worden de auto’s hier in elkaar gezet voor de Europese markt.

Dus als je binnenkort gaat kijken naar het autoverhuur in Maastricht weet je veel meer over de bovenstaande merken! Heb je veel interesse in auto's? Dan is het misschien leuk om een rijschool te beginnen!

Uitgelicht

Recent

Hoe kun je je rijschool promoten?

Hoe grondstofprijzen marketingstrategieën beïnvloeden: een diepgaande analyse

Hoe kun je als lokale ondernemer jouw naamsbekendheid in het grensgebied verhogen?

Het belang van werk en privé gescheiden houden

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings