Dingen die je moet weten als je een rijschool begint

karel Bosma
karel Bosma
14/10/2022
715
rijschool

Het klinkt leuk en misschien zelfs eenvoudig: een rijschool beginnen. Dat eerste is zeker waar, maar er zijn heel wat skills voor nodig om het vak van rijinstructeur volledig te beheersen. Denk je erover om rijschoolhouder te worden?  Houd dan rekening met de volgende dingen.

Deze opleidingen moet je volgen

Het spreekt voor zich: om instructeur te worden en een eigen rijschool te beginnen, moet je een opleiding tot rijinstructeur gevolgd hebben. Dit kan bij verschillende organisaties met een cursus. Vervolgens kun je besluiten om je te specialiseren. Wil je bijvoorbeeld lesgeven aan mensen met faalangst of een fysieke beperking? Dan moet je een extra opleiding volgen.

Instrueren is anders dan zelf rijden

Voel je je als een vis in het water als je achter het stuur zit bij verkeersschool cordewener? Dan snappen we dat je ervan droomt om zelf instructeur te worden en andere mensen de liefde voor autorijden bij te brengen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat het vak van rijinstructeur voor een groot deel bestaat uit lesgeven: je moet dingen uitleggen en je leerlingen durven aan te spreken op verbeterpunten.

Flexibelere werktijden als je een rijschool begint

Als rijinstructeur ben je niet gebonden aan kantooruren van  9 tot 5. Je kunt makkelijk je eigen tijd indelen. Daar staat echter ook tegenover dat van jou gevraagd wordt om flexibel te zijn. Heb je te maken met scholieren en studenten? Dan zul je ook vaker ’s avonds of in het weekend aan het werk zijn.

Veel administratief werk

Wil je een eigen rijschool beginnen? Dan moet je dit beschouwen als je eigen bedrijf . Net als bij andere ondernemingen krijg je te maken met telefoontjes en een hoop administratief werk. Je moet bijvoorbeeld gegevens doorgeven aan het CBR, examens aanvragen en de voortgang van je leerlingen bijhouden. Je bent dus ook nog aan het werk wanneer je uit de leswagen stapt.

Lees ook:  5 tips om een product te verkopen

Je krijt veel verantwoordelijkheid

Als rijinstructeur is het je taak om je leerlingen op te leiden tot goede automobilisten. Je moet er niet alleen op letten dat je de juiste instructie geeft, maar ook dat je een veilige lesomgeving creëert. Je moet kunnen anticiperen op gevaarlijke situaties om ongelukken te voorkomen.

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “de voordelen van unieke vergaderlocaties"

Uitgelicht

Recent

Hoe kun je je rijschool promoten?

Hoe grondstofprijzen marketingstrategieën beïnvloeden: een diepgaande analyse

Hoe kun je als lokale ondernemer jouw naamsbekendheid in het grensgebied verhogen?

Het belang van werk en privé gescheiden houden

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings