Je bedrijfspand meer waard maken

karel Bosma
karel Bosma
08/08/2023
716
bedrijfspand

Bij Mijnmarketingplan.nl zijn we altijd bezig met nadenken over hoe we jouw bedrijf nóg beter kunnen maken, of het nou binnen marketing valt of niet. Gelukkig voor ons, en voor jullie, hebben deze ideeën heel vaak overlap! Een bedrijf meer waard maken denkt iedereen altijd over na, maar niet veel mensen denken na over het pand! Let er wel op, dit is natuurlijk voor mensen die hun vastgoed in eigen bezit hebben, we raden af om te investeren in een pand waar je huurt. Dan zouden we zeggen: bewaar dat geld lekker voor jezelf! Zo heeft een eigen kantoorpand een aantal voordelen. Wil jij dus weten wat een paar manieren zijn om je bedrijfspand meer waard te maken? Lees dan vooral deze blog!

Investeer in isolatie

Je energielabel heeft vandaag de dag veel meer invloed dan dat je op eerste gezicht zou denken. De reden hier voor is de stijgende energieprijzen, iets wat nog wel een geruim aantal jaren zal doorzetten. Wanneer jij er voor zorgt dat je een energie zuinig pand hebt, dan is dit aantrekkelijker voor mogelijke kopers op de markt. Wanneer twee panden identiek aan elkaar zijn op bijna alles, maar de een heeft energielabel A en de ander E, dan is het gemakkelijk uit te vogelen welke eerder verkocht wordt én meer geld kan vragen!

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een gemakkelijke manier om je pand meer waard te maken. Dit idee volgt de gedachtegang van de vorige kop, onder de noemer: groene energie is meer waard. Je bespaart jezelf, en een toekomstige koper, bakken en bakken met geld. Door deze besparing wordt je pand vanzelf meer waard. Aangezien de salderingsregeling nog niet actief is, kan je ook nog eens alle overige niet gebruikte stroom terug verkopen aan de energiemaatschappij voor een markt conforme prijs! Natuurlijk, je kan er ook voor kiezen om zonnepanelen te halen die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Misschien wil je ze wel meenemen naar een volgende pand? Dan raden we aan om zonnepanelen met een stekker te halen. Als dit je interessant lijkt, klik dan hier!

Lees ook:  Dingen die je moet weten als je een rijschool begint

Dubbel glas

Nogmaals, verduurzaming is the name of the game! Kijk naar al het glas binnen je bedrijf, hiermee bedoelen we natuurlijk de ramen. Hoeveel warmte en koelte ontsnapt er wel niet door enkel glas? Dit is allemaal verspilde energie die jij weer opnieuw moet opwekken. Dit zijn kosten die je niet meer terug krijgt. Je kan wel zonnepanelen hebben, maar die komen maar zo ver! Dit waren een drietal prachtige tips die je er bij konden helpen om je bedrijfspand meer waard te maken. Daarnaast hebben we ook naar de andere kant van het spectrum gekeken, door te kijken naar manieren om geld te sparen!

Wil je in plaats van een kantoorpand liever een kantoor aan huis? In deze blog hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Uitgelicht

Recent

Affiliate marketing voor beginners

Verpakkingsvoorschriften en de essentie ervan

Hoe zet je webshopproducten in de markt?

Maak je bedrijf efficiënt en bespaar tegelijkertijd!

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings