Manieren om geld te sparen

karel Bosma
karel Bosma
18/08/2022
529
geld te sparen

In een tijd waar huizenmarkt op instorten staat en de inflatie ook nog eens op zijn hoogst is, is het een stuk belangrijker en misschien ook een stuk moeilijke geworden om geld te sparen. Spullen worden duurder, maar in vergelijking gaan wij niet meer geld verdienen. Wellicht had je voorheen al moeite met sparen, maar begin je nu zelfs achter de feiten aan te lopen. Mensen onderschatten vaak de meerwaarde van sparen. Mocht jij nu inderdaad niet helemaal weten hoe je het beste je geld kan sparen? Dan zijn hier wat tips!

Kies een specifiek doel

Wanneer je moeite hebt met sparen, is het wellicht handig om eens een specifiek doel vast te stellen. Je kunt beginnen met kleine dingen te sparen. Ga niet meteen voor een enorm groot bedrag, maar zorg er wel voor dat je jezelf blijft motiveren. Door naar een doel te werken, zal sparen een stuk makkelijker gaan. Zoals gezegd kun je in het begin beter sparen voor kleine dingen, of bedragen. Of je nu voor diensten spaart, zoals bijvoorbeeld het laten reinigen van je bank, of dat je toch liever voor spullen spaart, zoals een nieuwe fiets. Het maakt niet uit waar je voor spaart, maar door jezelf een doel te geven, zul je al snel een gevoel voor sparen ontwikkelen. Hierdoor zul je hopelijk de motivatie voelen om te beginnen met sparen. 

Wacht niet met geld sparen

Een valkuil waar een heleboel mensen schuldig aan zijn, is het te snel uitgeven van hun salaris. Vaak wordt er gespaard wat er op het einde van de maand overblijft. Dit blijkt echter geen goede methode te zijn. Voor jou is jouw hele salaris dan je budget. Het is beter om meteen na het ontvangen van je salaris wat spaargeld opzij te zetten. Hierdoor wordt je budget voor de maand kleiner en zul je met het overgebleven geld je maand door moeten komen. Op deze manier zul je minder geneigd zijn om al je geld uit te geven.

Lees ook:  Je bedrijfspand meer waard maken

Spaarpot

Dit klinkt wellicht als een kinderachtige manier van sparen, maar als andere methodes voor jou niet werken, dan is dit misschien wel iets wat voor jou werkt. Sparen met cash geld is vaak makkelijker dan sparen via de bank. Wanneer je geld spaart op de bank, is het makkelijker om dit vervolgens toch weer te gebruiken. Wanneer jij besluit om je geld uit te laten drukken en vervolgens in een gesloten spaarpot te stoppen, zorg je er voor dat het uitgeven van je geld een stuk moeilijker wordt.

Automatisch geld sparen

Bij sommige banken is het mogelijk om automatisch te sparen. Zo kun je dus instellen bij elk loon dat je ontvangt dat de bank dan vanzelf het geld naar een spaarrekening zet. Om deze manier geef je wel de macht uit handen, maar is de kans wel groter dat je dit geld op zij laat staan. Natuurlijk kun je makkelijk bij je geld. Het geld blijft natuurlijk wel op jouw bankrekening staan, alleen de bank zorgt er voor dat dit geld vanzelf naar de spaarrekening wordt gezet. Je zult merken dat je na een tijdje een mooi bedrag bij elkaar hebt gespaard.

Mocht je eerder geïnteresseerd zijn in geld verdienen dan besparen, bekijk dan onze blog over een eigen bedrijf beginnen!

 

Lees ook: verpakkingsvoorschriften en de essentie ervan

Uitgelicht

Recent

Hoe kun je je rijschool promoten?

Hoe grondstofprijzen marketingstrategieën beïnvloeden: een diepgaande analyse

Hoe kun je als lokale ondernemer jouw naamsbekendheid in het grensgebied verhogen?

Het belang van werk en privé gescheiden houden

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings