Tips om een keuken op kantoor in te richten

karel Bosma
karel Bosma
03/06/2024
87
keuken op kantoor

Een kantoor keuken is meer dan een plek om je lunch op te warmen. Het is een essentieel onderdeel van de werkplek waar werknemers samenkomen, pauzeren en energie opdoen. In dit artikel bespreken we de vele voordelen van een kantoor keuken en de manieren waarop je een keuken op kantoor het best kunt inrichten.

Voordelen van een kantoorkeuken

Een goed uitgeruste kantoor keuken kan de productiviteit van werknemers aanzienlijk verbeteren. Door toegang te bieden tot snacks en drankjes, kunnen werknemers hun energieniveau op peil houden en hun focus behouden. Een comfortabele en functionele keuken op kantoor draagt daarnaast bij aan de tevredenheid van werknemers. Het toont aan dat het bedrijf om hun welzijn geeft, wat leidt tot een hogere moraal en minder personeelsverloop. De keuken fungeert als laatste als een sociale hub waar collega’s elkaar in de pauze of tijdens een kopje koffie zetten ontmoeten en ontspannen. Dit bevordert informele communicatie en versterkt de teamdynamiek, wat uiteindelijk de samenwerking en efficiëntie binnen het team verbetert.

gezonde snacks in keuken op kantoor

Wat voor een keuken kies je voor op kantoor?

Het is grotendeels afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt voor je kantoorkeuken en de kosten die je aan dit project kwijt wilt zijn voor welke keuken je kunt kiezen. Voor kleinere ruimtes kan een keukenblok al voldoende zijn, terwijl grotere bedrijven kiezen voor een luxueuze inbouwkeuken. Een kitchenette is bijvoorbeeld ook voldoende, wanneer je een bedrijfskantine hebt en de keuken de aanvulling is hierop om de maaltijden voor te kunnen bereiden. Kies wel voor een onderhoudsvriendelijke keuken, want je keuken zal door veel mensen iedere dag gebruikt worden. Een onderhoudsarm werkblad is bijvoorbeeld zeer aan te raden. Een tweede aanrader is een U-vormige keuken laten installeren, want deze vorm zorgt ervoor dat je het beste uit het aanwezige oppervlak haalt.

Lees ook:  Bekende sporters inzetten voor een campagne

Tips om keuken op kantoor in te richten

Je hebt eindelijk die kantoorkeuken laten installeren, maar hoe pak je het nu verder aan? Hoe moet deze ingericht worden? Hier volgen een aantal handige tips, waarmee je de voordelen van jouw kantoorkeuken optimaal kunt benutten:

 • Zorg voor voldoende opbergruimte om een schone en georganiseerde omgeving te behouden.
 • Investeer in kwalitatieve apparaten
 • De keuken moet er sfeervol uitzien, bijvoorbeeld door planten, schilderijen en vrolijke accessoires aan te brengen.
 • Stimuleer meteen gezonde eetgewoontes bij je personeel door bijvoorbeeld een fruitschaal in de keuken te zetten.

Elementen die niet mogen ontbreken uit je kantoorkeuken

In een kantoorkeuken mogen de volgende keukenelementen toch echt niet ontbreken:

 • Koffiezetapparaat
 • Koelkast (met het liefst een vriesvak)
 • Waterkoker
 • Magnetron
 • Vaatwasser
 • Grillapparaat of tostiapparaat
 • Schoonmaakspullen
 • Afvalbakken
 • Bestek en servies
 • Eventueel: kleine kookplaat met stille afzuigkap

Een exclusieve kantoorkeuken is een goede strategie

Het idee om de kantoorkeuken te gebruiken als onderdeel van de bedrijfsstrategie is steeds populairder aan het worden en niet alleen om de waarde van het pand te verhogen. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat de kantoorkeuken niet alleen een plek is om te eten, maar ook een ruimte kan zijn die de bedrijfscultuur versterkt, de productiviteit verbetert en zelfs een gevoel van gemeenschap en samenwerking bevordert. Het is echter belangrijk dat het gebruik van de kantoorkeuken als onderdeel van de bedrijfsstrategie goed wordt geïntegreerd in het bredere bedrijfsbeleid. Dit betekent dat er voldoende aandacht moet worden besteed aan het ontwerp en de inrichting van de kantoorkeuken, maar ook aan het beleid rondom het gebruik ervan. Door de kantoorkeuken op de juiste manier te gebruiken, kunnen bedrijven het potentieel ervan maximaliseren en een positieve impact hebben op de algehele prestaties en tevredenheid van hun werknemers. En zelfs van toekomstige werknemers, want een kantoorkeuken valt ook goed bij sollicitanten.

Lees ook:  Eigen bedrijf? Bij deze beroepen kan dat makkelijk

Uitgelicht

Recent

Chatbots en hun evolutie in de klantenservice

Brandveiligheid op kantoor

Tips voor jouw allereerste stage!

De psychologie van consumentengedrag: wat drijft aankopen?

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings