Dingen die aanwezig moeten zijn in een bedrijfskantine

karel Bosma
karel Bosma
13/10/2022
476
cosmetica groothandel

Bijna elk groot bedrijf, dus ook een groothandel cosmetica, heeft een bedrijfskantine. Hier wordt iedere dag door bijna alle werknemers wel gebruik van gemaakt. Het is dan ook belangrijk dat zo’n bedrijfskantine een fijne omgeving is waarin alles aanwezig is wat er hoort te zijn. Wat er precies in een bedrijfskantine aanwezig is, kan per bedrijf verschillen. Toch zijn er een aantal zaken zeker niet onmisbaar, net zoals bij een kantoorkeuken. Daar gaan wij in deze blog meer over vertellen!

Regels of toch naar eigen inzicht

Over het algemeen mag je als groothandel cosmetica je eigen kantine inrichten en voorzien van spullen. Toch zijn er een aantal regels vanuit de arbodienst waaraan jij je moet houden. Zo moeten er genoeg zitplekken aanwezig zijn voor alle werknemers, de ruimte moet goed geventileerd zijn, er moet daglicht zichtbaar zijn, het mag er niet lawaaierig zijn en er moet regelmatig schoongemaakt worden.

Ondanks de regels zijn er toch veel dingen waar je als werkgever zelf nog aan moet denken. Denk bijvoorbeeld aan eten of drinken dat altijd aanwezig is. Dit speelt namelijk een grote rol in de productiviteit van werknemers. Zo is er bijna in elk bedrijf altijd koffie en thee aanwezig en wordt er af en toe een lunch verzorgd. Probeer hier natuurlijk zo veel mogelijk gezonde keuzes in te stimuleren.

De hygiëne van een bedrijfskantine

Niet alleen in de bedrijfskantine, maar in het gehele gebouw van jouw bedrijf speelt hygiëne een grote rol. Een goede hygiëne zorgt ervoor dat werknemers minder snel ziek worden en hun productiviteit wordt verhoogd. Zorg er dan ook voor dat er altijd voldoende spullen aanwezig zijn waarmee kan worden schoongemaakt, afgeveegd of ontsmet.

Lees ook:  Inclusief taalgebruik in je online marketingstrategie

De sfeer in een bedrijfskantine

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat er voldoende stoelen, tafels of banken aanwezig moeten zijn in een bedrijfskantine. Naast de praktische functie van deze meubels, is het ook belangrijk dat deze bijdrage aan de sfeer van de bedrijfskantine. Kies daarom nooit voor plastic, maar ga voor hout, leer of andere sfeervolle materialen. Dit zorgt ervoor dat er een gezellige sfeer ontstaat en werknemers echt kunnen ontspannen tijdens hun pauze. Maak het vooral zo comfortabel, huiselijk en praktisch mogelijk.

Wil je graag je bedrijfskantine opnieuw inrichten, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? In een andere blog lees je meer over manieren om geld te besparen. Ook lees je hier meer over milieubewuste verpakkingen die je kunt gebruiken.

Uitgelicht

Recent

Boy Weijgertse voor een groenere toekomst

Alles over Internet of Things (IoT)

Waarom iedere organisatie aan teambuilding moet doen

Tips om je personeel te motiveren

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings