Eigen bedrijf? Bij deze beroepen kan dat makkelijk

karel Bosma
karel Bosma
26/09/2022
1650
Zelfstandig ondernemer worden

Niet iedereen is gemaakt om onder een baas te werken. Dit kan zijn om meerdere redenen. Of je nou liever niet werkt aan de hand van andermans regels, je eigen uren wilt bepalen of simpelweg je passieproject wilt omzetten naar een goedlopend bedrijf. Daarnaast hoef je met de benzineprijzen van tegenwoordig ook niet meer zorgen te maken over waar je werkt, dit beslis je namelijk zelf! In deze blog zetten wij een paar beroepen op rij waarin je gemakkelijk een eigen bedrijf kan starten.

Ongediertebestrijding

Ongedierte komt steeds meer voor in onze Nederlandse huizen. Van nature vindt je ongedierte sneller in dichtbebouwde steden dan in het platteland. Mocht je dus in de grote stad wonen dan is het een idee om ongediertebestrijding in de randstad te worden. Doordat er geen opleiding nodig is om ongediertebestrijder te worden is dit beroep toegankelijk voor vrijwel iedereen. Het moet wel vermeld worden dat het ten strengste wordt aangeraden om cursussen te volgen om dit beroep naar behoren uit te kunnen voeren. Lees hier nog enkele tips om ongedierte te bestrijden.

E-commerce winkel

Deze trend is in een stroomversnelling gekomen sinds de corona periode. Als jij een commerciële held bent die geen zin heeft om elke dag naar een kantoor baan te rijden, dan is een e-commerce winkel beginnen wat voor jou. Of je nou producten inkoopt en ze direct doorverkoopt voor winst, je eigen producten maakt of diensten wilt verlenen: om een e-commerce winkel te starten heb je alleen een computer met internet nodig. Je hoeft geen pand te huren speciaal voor je winkel want je kan het lekker vanaf de bank doen. Wil je weten hoe je een webshop promoot? Kijk naar onze blog over 3 tips voor webshop promotie!

Lees ook:  De voordelen van het uitbesteden van schoonmaakwerkzaamheden

Café of koffiewinkel

Ben je toch liever onder de mensen? Dan is een lokaal café wat voor jou. In een stad doen koffietentjes die gebruik maken van kwaliteitskoffie het zelden slecht. Loop eens een rondje door de binnenstad en kijk of er panden te huur staan. Beeld je dan in dat jij in dat pand staat, een mooi aangeklede zaak, kwaliteitskoffie te schenken en muffins te verkopen. Als je dit naast een universiteit, hogeschool of bedrijvenpand plaatst dan komen de klanten vanzelf! Daarnaast is het voordeel dat voor een café of koffiewinkel geen vereisten zitten qua opleiding. Het enige wat je nodig hebt is startkapitaal en een liefde voor koffie met gebak.

Benieuwd hoeveel je uit moet geven aan marketing bij je nieuwe bedrijf? Zo bepaal je het marketingbudget.

Uitgelicht

Recent

Chatbots en hun evolutie in de klantenservice

Brandveiligheid op kantoor

Tips om een keuken op kantoor in te richten

Tips voor jouw allereerste stage!

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings