Kosten waar je rekening mee moet houden bij een eigen bedrijf

karel Bosma
karel Bosma
10/02/2023
1591
energie aanbieders vergelijken zakelijk

Als je een eigen bedrijf hebt dan komen hier heel wat kosten bij kijken. Er zijn natuurlijk de vaste lasten waar je iedere maand mee te maken hebt, maar naast deze kosten zijn er ook nog een aantal variabele kosten. Hier volgen een aantal belangrijke kosten die je kunt verwachten als je een eigen bedrijf gaat beginnen. Natuurlijk zijn er naast deze kosten nog veel meer andere zaken waar je rekening mee moet houden.

Huurkosten

Een eigen bedrijf heeft bijna altijd een (hoofd)kantoor of een vestiging waar producten verkocht worden. Om dit pand te kunnen huren, komen er maandelijks huurkosten bij kijken. Meestal is dit een vast bedrag per maand. Hiernaast komen ook nog onderhoudskosten van het pand erbij, denk hierbij aan schoonmaakkosten en exploitatiekosten. Wil je liever de huurkosten zo laag mogelijk houden? Ga dan voor een kantoor aan huis!

Gas, water en licht kosten

Naast de kosten die je maakt om je bedrijf in een pand te vestigen, moet je ook water en licht betalen om hier gebruik van te kunnen maken. Hier komen ook nog eens energiekosten bij kijken, want ook deze zijn noodzakelijk. Via energie aanbieders vergelijken op zakelijk gebied kun je snel en gemakkelijk inzien welke energie aanbieders het voordeligst zijn, waarna je makkelijk kan overstappen. Dit kan helpen om op de ze kostenpost iets te besparen.  

Personeelskosten

Onder personeelskosten valt niet alleen loon, maar ook vaste werkgeverslasten. Dit zijn verplichte kosten bovenop het loon. Voorbeelden hiervan zijn vakantiegeld en loonheffingen. Dit zijn nog niet alle kosten die onder personeelskosten vallen. Er zijn ook nog overige kosten zoals werkplekken, apparatuur, maar ook bijscholing en opleiding binnen het personeel.

Lees ook:  Eigen bedrijf? Bij deze beroepen kan dat makkelijk

Bedrijfsverzekeringen

Als je een eigen bedrijf hebt, zijn er risico’s waar je rekening mee moet houden. Je kan er dan voor kiezen om je tegen die risico’s te verzekeren, maar dit kost wel geld. Je kan jou bedrijf onder andere verzekeren voor langdurige ziekte van werknemers, maar ook voor brand, een schadeclaim en je bedrijfspand. Sommige verzekeringen zijn verplicht en die moet je als bedrijf afsluiten, maar er zijn een aantal verzekeringen waar je zelf kan kiezen of je ervoor verzekerd wilt zijn of niet. Dat ligt natuurlijk aan jezelf en hoeveel risico je durft te nemen.

Communicatie en marketingkosten

Deze kosten bevatten alles wat valt onder het bevorderen van de verkoop van je producten en/of diensten die je als bedrijf levert. Je kunt hierbij denken aan traditionele reclame-uitingen, zoals tv-reclame, flyers of billboards. Naast de traditionele reclame maken de meeste bedrijven ook gebruik van online marketingactiviteiten. Hier hangen natuurlijk ook kosten aan vast. Denk hier bijvoorbeeld aan een website, online advertenties en campagnes.

energie aanbieders vergelijken zakelijk

Een eigen bedrijf starten is leuk, maar vergis je niet er komt heel wat bij kijken. Hierboven zijn lang niet alle kosten die aan een bedrijf verbonden zijn, weergeven. Om vooraf voor zo min mogelijk verrassingen te komen staan, kun je vooraf onderzoeken wat jij wel en niet nodig hebt voor jouw eigen bedrijf. Daarnaast kun je zoals bij energie aanbieders vergelijken op zakelijk gebied, snel en makkelijk nagaan welke aanbieder, van in dit geval energiekosten, het beste bij je bedrijf aansluit.

Wil jij ook graag als bedrijf zijnde gebruik gaan maken van duurzame verpakkingen? Je leest in deze blog de mogelijkheden!

Lees ook:  Hoe grondstofprijzen marketingstrategieën beïnvloeden: een diepgaande analyse

Uitgelicht

Recent

Chatbots en hun evolutie in de klantenservice

Brandveiligheid op kantoor

Tips om een keuken op kantoor in te richten

Tips voor jouw allereerste stage!

© Mijn Marketing Plan
- 2024
Made with
Web Wings